Pages

Wednesday, November 2, 2011

~ Kursus Asas Perajurit Muda ~

Pada 24/9/2011 aku telah mengikut satu latihan ketenteraan....... atau lebih dikenali askar wataniah.......... pelbagai suka dan duga disana.......
Rekrut Perajurit Muda Bertempat di Kem Bukit Kuang, KEmaman Batalion Ke3

Rejimen 512.......
Minggu pertama latihan mmg aku jem tahap gile2 lah nyer.........
mau nyer xjem..... tetiba jer kena latihan lasak....
kaki aku krem.... jalan pon terkangkang 2 mcm org sakit dot...dot..dot...... hahahhahah......

menyesal pon ada jgk join askar nim......
mcm culture shock.... ( thap kejut beruk la )........ xsangka latihan die mmg teruk sgt2.....
tiap2 malam sebelum tertido nangis dulu.............uwaaaaaa............ pastuh xsedar tertido mcm tuh jer......

ingat kate2 my baby......
" yang xyah g lah yang, teruk latihan nyer... kwan b oyak..... b cian kat yang....

... tp kalu yang nak g gok b xleh kate apa lah nyer"


~ dok b eh.... wataniah jer kan... bukan askar tetap.... dok wat g2 nya..... ~

Ambik toh nok ngat.... dok teruk sungguh lah nyer...........
nyesal dahulu dah xder guna nyer.............


Tiap2 pg bangun kul 6.15am...... pkul 6.45 dah siap2 beratur dh......
bermula la senaman pg...... tiap2 pg berlari berki

kena golek dlm rumput yng berduri2..... atas jln tar...lari berkilo2 KM.......
.... kena rendam kolam.......kena penampor, kena ketuk kepala, kena denda.......arghhhhh mcm2 lah nyer kena ragging..........kena maki
( setakat beruk, gile, bodoh, bangang, n dll yang teruk) dh kalih dh nyer.......malam plak kul 3-4 pg baru tido....... penat n xcukup tido ooooooo.....












Ni plak time makan atas padang ka
wad....... sedih orh.... ambik2 mkan kat dewan mkan pas tuh g makan kat padang kawad..... time ni pasl lepas kena rendam...takut dewan mkan kotor.... so makan la atas padang kawad.......












Yang ni plak kena pasl ada orang mkan dlu xtunggu yang lain, peraturan dlm askar sorg wat salah semua kena...
... so dgn berbaju kurung..... makan atas padang kawad....... tp kitorg tetap hepy jer hahahhaha........












( hahahah...... ni plak setiap org kena gigit sampah...... pasl dekat asrama perempuan sampah byk ngat buang merata2....... pas t
uh plak baldi2 bersepah xsus
un ngan teratur).........




bile dah masuk mggu kedua, ketiga dan keempat....... dah kalih dah ngan latihan nyer..... so jd hepy n suka ngat...... jurulatih suh wat ape pon kita layan jer..... suh lari kita lari.... suh berendam kita berendam.... suh bergolek kite bergolek...... suh t-up.... kite t-up... suh komando rest kite buat....... malu dh tiada dlm kamus idup....... ader peluang jer bersidai tepi padng tido........ tgh kawad pon boleh tido............tgh panas pon tido.....
mmg dasyat lah nyer... xkira ade peluang............mata jd layu xkira tempat.... bile tersedar jer dr lamunan tidur... panggggg...... dpt penampau free..... huhuhuuhhu,........ sakit???????xusah cakap lah.... perit kulit muka.... mula2 dpt penampau rasa nak terajang jer jurulatih.....bile dh biasa dpt penampar..... xheran dh... tampar jer lah.... siap hulur pipi lg bg tampar.......


ini lah die kolam yang selalu kami kena rendam xkira masa.... tgh2 malam pon kena jgk.....
bau air kolam nim????? eeeee usah ckap lah... busuk nak mampus....dah lah dalam nim byk lintah besar2...... eee...... takut aku.......


ni masa latihan Dalam hutan.... Tido dlm kesejukan.... diats tanah..... lepas kena rendam dlm air yang sejuk gile..... dah lah masa tuh pukul 2 or 3 a.m........ gara2 kena denda sbb... serangan hendap yang gagal...... disebbkan 2 kumplan lain wat silap semua kena denda....... xaci betul........ berat sebelah......... Sejuk oooo dah la nyamuk byk........


Dekat padang sasar UITM dungun...... masa latihan menembak menggunakan peluru betul..... syok oooooo.......










Pumping denda kerana salah seorang penutup tersalah menembak dengan berbahaya....... orang lain salah kami semua kena... teruk..teruk.teruk kan....













Inilah ahli dan Jurulatih PLATUN 3 ( Platun gile... my sarjan cakap)
sebb platun nim serba serbi slow n lemah.......... seday ooooooo
tp walaupon lembab n slow tp kami adalah platun yang paling hepi
n enjoy.............



Tak sabar menunggu hari penutup.........ermmmmmm

Wednesday, June 22, 2011

Jatuh Tersembam.....

Pagi ni lepas salam ngan my mum nak p kije..... bedebam...... aku jatuh tersembam dekat bilik air...... sakit nyer... tuhan jer tahu... tersembam muka dlu.....
bengkak mulut n pipi.......
menanggis??????
memag r menangis sakit ekpun... nasib baik lah gigi aku xpatah......
terasa jugak goyang2 nyer........
seksi jer bibir aku..... cungap...
mak aku xbagi aku p kije....
pasl mak aku ckap petanda yang xelok la tuh....
tp aku degil jgk nak p kije......
yelah dah la baru nim cuti doh...
pastu nak cuti lg.......
tmbahn plak kije byk..
claim2 kontraktor xsettle lg.......
baru aku nak drive....
mak aku datang kat kete.....
xyah la drive.. kan jadi sesuatu plak......
biar zah jer hantar g kije....
so ending nye kak aku datng hantar p kije...
mmg hanyut kepala aku... bergegar jatuh ekpun.....
masuk opis asyik nak tido jer pale dah terasa cam huyun jer
kesan kuat hentaman kut.......
~ ermmmm lunch hour my darling treat me MC Donald.....
aku xkuar pun die dtg hantar kat opis aku...
aku xlarat r nak kuar......
masa Breakfast pon aku kirim jer kat member opis...
xlarat la nak kuar...
my darling say upah jatuh kate nyer,,,,,,, sampai hati.....
tapi aku tahu die syang aku tuh......
hehehehehe,,,, aku pun sayang die.........
~sometimes aku terpikir jgk.........
bagaimana lau aku mati........tinggalkan die......
adakah die akan sedih????
ape yang aku mampu buat aku akan sentiasa berdoa
supaya ALLAH mempertemukan die dgn perempuan yang mampu menjaga nye
kerana die terlalu baik tuk disakiti......
selagi aku bernyawa aku menjaga die
melainkan tiada jodoh......
byak sgt la puji die.......hahahhaha.......
ape2 pun aku bersyukur kerana ALLAH menghadirkan die dalam hidup aku
setelah byk yang melukakan dan menyakitkan telah aku lalui.....